Maak kennis met orthodontist Arjen van Diepenbeek

Arjen van Diepenbeek

Na zijn opleiding tot tandarts heeft Arjen van Diepenbeek negen jaar een eigen tandartspraktijk gehad in Purmerend en heeft de laatste vijf jaar ervan tevens als universitair docent gewerkt bij ACTA (universitair opleidingsinstituut voor tandheelkundige professies) in Amsterdam. In 2000 kon hij zijn droom eindelijk waar maken en mocht hij de opleiding tot orthodontist gaan doen. In die vier jaar full-time studie orthodontie heeft hij, in samenwerking met de hoogleraar Orthodontie van de universiteit en een vooraanstaand professor uit Amerika, extra onderzoek gedaan naar groei en ontwikkeling van de kaken, het gebit en het gezicht bij kinderen tussen 8 en 16 jaar. Het gerenommeerde tijdschrift American Journal of Orthodontics heeft zijn artikel hierover destijds gepubliceerd, en het blijkt nog regelmatig te worden aangehaald bij latere artikelen over dit onderwerp.

Na zijn examen is Arjen van Diepenbeek van begin 2005 tot halverwege 2012 als orthodontist werkzaam geweest in Volendam. In juli 2012 heeft hij zijn eigen praktijk Ortho Denti gestart in Monnickendam. In 2015 kwam de 2e vestiging van Ortho Denti erbij in Volendam. Hier is hij met heel veel plezier, samen met een gezellig team, bezig met een prachtig vak. Het is de uitdaging om een natuurlijk ogend resultaat te behalen, natuurlijk het liefste zonder het trekken van elementen, op een manier waarop je met plezier aan je beugeltijd terug kan denken. Daarom werken we bij Ortho Denti met de nieuwste technieken, de meest geavanceerde brackets en vervangt bijvoorbeeld de mondscanner in vrijwel de meeste gevallen het maken van alginaat-afdrukken (het “happen” dat niet iedereen even leuk vindt). Bij Ortho Denti plaatsen we ook geen buitenboordbeugels; daar zijn veel betere oplossingen voor die een ander niet kan zien. Want zeg nou zelf: een beugel neem je om er straks goed uit te zien met een mooie lach, dan wil je tijdens je beugeltijd er toch ook leuk uit kunnen zien? De mooiste beloning is het als een beugelbehandeling afgerond is, en er weer iemand blij is gemaakt met een prachtige rij tanden. Hoe mooi het eindresultaat ook is, het is de kunst om het resultaat zo goed bij een gezicht te laten passen dat iedereen denkt dat het van nature al zo mooi stond.

Arjen van Diepenbeek voert de controles zelf uit en plakt de brackets eigenhandig. Daardoor kan in veel gevallen de beugelbehandeling sneller verlopen: er is daardoor namelijk minder tijd nodig aan het eind van de beugeltijd om de laatste details goed te krijgen. En dat resulteert weer in een hoger percentage patiënten die hun behandeling binnen de door de verzekering gestelde termijn (of verzekeringsbudget) kunnen afronden. Toch zijn we daarvoor omede afhankelijk van de medewerking van de patiënt in het traject. Maar het allerbelangrijkste: bij ons krijgt de patiënt echt de aandacht en professie van de orthodontist zelf, want daar betaalt iemand toch immers voor? Op die manier zorgen we dat iedereen echt de hoogste kwaliteit krijgt voor zijn of haar behandeling. Onze assistentes voeren een aantal handelingen zelfstandig uit, maar die zijn onder directe aansturing en supervisie van orthodontist Arjen van Diepenbeek. Alleen hij bepaalt hoe de behandeling verloopt, onze assistentes nemen daarin zelfstandig geen beslissingen maar volgen de instructies en het behandelplan van de orthodontist. Bij Ortho Denti menen we dus echt wat we zeggen: je tanden in specialistische handen. Want met minder hoeft niemand genoegen te nemen.

Orthodontist A.F. van Diepenbeek is ingeschreven in het BIG-register (een orthodontist is een specialist Dento-maxillaire orthopaedie) onder nummer 19032832502.

Even verder kennismaken met Arjen van Diepenbeek? Hij vertelt graag meer over orthodontie of zijn praktijk.